Går alldeles utmärkt att steka köttet i förväg om man vill förbereda.
4 port
- 3 paprikor i olika färg
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 3 dl Vatten + köttbuljong
- 5 dl Creme Fraiche
- 1 kruka färsk timjan (eller 2 tsk torkad)
- 1 dl riven lagrad ost
- Smör eller Olja
- Salt och Peppar
Gör så här
- Putsa och skär fläskfilén i skivor
- Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar
- Skala och hacka löken
- Bryn först köttet på båda sidor i smör eller olja i en stekpanna
- Salta och Peppra
- Tag upp köttet
- Fräs paprika, lök och vitlök i smör eller olja i en gryta
- Rör i buljong, creme fraiche
- Krydda med cayennepeppar och timjan
- Lägg i köttet och låt koka i några minuter
- Rör ner osten så den precis smälter innan servering
Vi brukar servera med ris, men passar även bra till pasta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar